Overstappen

Wat is mijn financiële voordeel als ik overstap?

Ben je lid of minder dan 1 jaar geleden lid geweest van een broodfonds of andere schenkkring dan zijn er absoluut financiële voordelen om over te stappen naar SmartFund Basic.

Omdat je al een keer entreekosten hebt betaald bij de oude schenkkring krijg je 50% korting. Je betaalt € 75,- ex btw entreekosten. Maar dat is niet het enige. Word je lid, of ben je al lid van de Werkvereniging dan krijg je ook nog restitutie 2 jaar de kosten van het lidmaatschap van de Werkvereniging. Dat gaat om € 60,-. Dan betaal je eigenlijk maar € 15,- entreekosten. Daarmee betalen wij de kosten van onze bankpartner Intersolve. Om een e-Wallet voor je aan te kunnen maken, moet wettelijk een zogenaamd Know Your Customer onderzoek uitvoeren. Voordeel is dat je geld veilig op je e-Wallet gestald kan worden, waar alleen jij toegang toe hebt.

Daarnaast betaal je maar € 10,- ex btw per maand. Dit bedrag is in je boekhouding op te voeren als zakelijk aftrekbare kosten. Bovendien kan je de btw aftrekken. Dat betekent dat het uiteindelijke bedrag wat je betaalt ongeveer € 7,- euro per maand is. De grootste organisatie van schenkkringen berekent € 12,50 per maand. Dat betekent dat je € 66,- per jaar minder kwijt bent aan kosten.

Er zijn zelfs organisaties waar je veel meer dan € 12,50 betaalt tot € 28,- per maand aan toe. (zie onderstaande tabel). Dan levert je de overstap zelfs € 252,- per jaar op.

De meeste schenkkringen eisen een hoge buffer of hoge maandelijkse inleg. Dit om zekerheid te garanderen. Nadeel hiervan is dat je een vrij hoog bedrag als buffer voor de schenkkring moet reserveren, waar je niet aan mag komen. Dat betekent een aanslag op op je liquiditeit. SmartFund Basic heeft door middel van slimme technologie zonder een hoge buffer toch schenkingsgarantie gerealiseerd. Hierdoor houd je meer geld ter beschikking voor je bedrijf. Je bent ook snel schenkingsgerechtigd omdat de buffer laag kan zijn.

Ook heeft SmartFund Basic een automatisch spaarsysteem waarmee je met lage bedragen geld kan sparen voor calamiteiten. Dat heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld voor een laag bedrag mee kan doen en als het nodig naast de donatie die wellicht wat aan de lage kant is, ook je spaarbedrag kan opnemen. Door voor een laag te ontvangen donatie bedrag te kiezen, betaal je ook verhoudingsgewijs ook voor een laag bedrag mee als je doneert aan zieke mededeelnemers.

Kortom overstappen is sowieso financieel aantrekkelijk.